2016-05-01-BLACKHEATH-SP04.jpg
 

HIDEAWAY HOUSE

Hideaway House is a place of retreat, designed for a couple who have swapped the city for quiet.  Located in Sydney’s Blue Mountains, the site is secluded and surrounded by bush.

The project converts an existing roof space into a series of bright, liveable rooms. The original attic trusses are left exposed, giving the new space its character and structural rhythm.

 

 

 

 

HOUSE: ALTERATIONS

BLUE MOUNTAINS


 

2016-05-01-BLACKHEATH-R01.jpg
 

-

The spatial planning is simple, with bedrooms at each end and a generous hobby space between. The bedrooms are tucked away behind thick plywood walls, which contain joinery and robe space. Skylights scoop light into the long, thin floor plate, and allow for glimpses to the bush and escarpment beyond.

Hideaway House borrows its material palette from the spaces downstairs, using a combination of black, white and timber tones. A new staircase, composed of slender steel rods and timber treads, links upstairs with down. It reads as a fine, delicate sculpture in the space below.  

 
Off white.jpg
 
Off white.jpg